Kesätöissä luonnon ympäröimänä

Kesätöissä luonnon ympäröimänä

 

Kesän aikana Kaukolanharjun näkötornilla on työskennellyt joukko Tammelalaisia nuoria. Forssan yhteislyseossa opiskelun aloittanut 15-vuotias Aada Järvinen kertoo kokemuksistaan Kaukolanharjun näkötornin työntekijänä.

Järvisen työtehtäviin kuului lippujen myynti näkötorniin kiipeäville asiakkaille ja tornin siisteydestä huolehtiminen. Hänen piti muun muassa pyyhkiä rappujen laidassa kulkevat kaiteet sekä lakaista portaita ja lattiatiloja. Asiakaspalvelijana Järvinen pääsi myös kertomaan tornin historiasta, lähiseudusta ja sen monipuolisista retkeilymahdollisuuksista asiakkaille.

Kaukolanharjun näkötornilla käy päivittäin noin 20 - 50 asiakasta. Määrä vaihtelee hyvin paljon muun muassa kelien ja esimerkiksi viikonloppujen ja lomakausien mukaan. Aurinkoisella ilmalla tornilla on enemmän asiakkaita kuin sadepäivinä. 

Järvinen työskenteli tornilla kesä- ja heinäkuun aikana yhteensä 16 päivää. Aluksi kuuden tunnin työpäivät tuntuivat pitkästyttäviltä, sillä tekemistä ei kovin paljoa ollut. Hän kuitenkin kertoo, että tornilla vietettyinä päivinä oli kerrankin aikaa omille ajatuksilleen. Parasta työssä oli Järvisen mukaan asiakkaille puhuminen, ja kauniissa luontoympäristössä työskentely.

Työskentelyjakson aikana Järvinen on ennen kaikkea oppinut kärsivällisyyttä ja asiakaspalvelutaitoja. Järvinen suosittelee näkötornin asiakaspalvelijan pestiä erityisesti sellaisille ihmisille, jotka kaipaavat paljon omaa aikaa ja kevyttä työtä.

Aada Järvinen Kuva: Kaarina Rikkola
Tornilta on kaunis näkymä Saaren salmeen, josta myös menestynyt taiteilija Albert Edelfelt vuonna 1890 maalasi taulunsa Kaukolanharju auringonlaskun aikaan. Kuva: Kaarina Rikkola
Järvinen työparinsa Teemu Lundenin kanssa näkötornin uudistuneessa aulassa. Kuva: Kaarina Rikkola