Forssa

Vuonna 2021 Tammelan 4H-yhdistys ry käynnisti toimintaa Forssassa ja tarjosi lapsille ja nuorille 4H:n lapsi- ja nuorisotoimintaa. Pilottivuoden toiminta perustuu hyväksi havaittuun tekemällä oppimisen malliin. Tutustutaan ja verkostoidutaan yhteistyötahoihin, oppilaitoksiin sekä tietysti lapsiin ja nuoriin.

Kerhotoiminta

Kevään aikana 2021 pidimme jo kaksi kerhoa; Aarresankarit metsäsalapoliisikerhon Axelin kodalla Forssassa ja Keppikrossikerhon Koijärvellä. Kerhot pidettiin koronatilanteen vuoksi ulkokerhoina, mutta molemmat kerhot onnistuivat silti mainiosti! 

Aarresankarit-kerhoon työllistimme forssalaisen nuoren apuohjaajaksi. Koijärven Keppikrossareita ohjasivat työntekijämme Markus ja Marjo, joka opasti Markusta kerhonohjaukseen.

4H-yrittäjyys

Kesän alussa näki päivänvalon jo kolmas forssalaisen nuoren perustama 4H-yritys. Kaksi aktiivista nuorta suunnittelee perustavansa yrityksen vielä syksyn 2021 aikana.

Syksyllä 2021 Metsäsalapoliisit ovat jatkaneet seikkailuja luonnossa tutun ohjaajan, Sennin sekä Eetun kanssa tutulla paikalla samaan aikaan kuin keväälläkin. Kerho jatkuu keväällä 2022 ja pikkuhiljaa innokkaiden salapoliisien määrä kasvaa. Kerho on kokonaan ulkokerho, tukikohtana on 
Axelin kota, jossa lämmitellään tarpeen mukaan ja kokkaillaankin silloin tällöin.

Kouluyhteistyö

Syyslukukaudella 2021 yhdistyksen toiminnanjohtaja Maria sai kutsun Forssan Yhteislyseon Yrittäjyys ja työelämä -kurssille. Oli ilo päästä kuulemaan nuorten yritysideoita ja arvioida niitä yhteistyössä opettaja Jani Mäkivallin kanssa.  Lopuksi nuoret pääsivät kokeilemaan pitchausta; he esittelivät yritysideansa Fykin toimitiloissa pidetyssä Yrittäjyyspaneelissa.

Tammikuussa 2022 starttasi ensimmäinen Ajokortti työelämään -koulutus. Opintokokonaisuudessa Kuhalan koulun 9.-luokkalaiset saavat napakan paketin työelämän perussääntöjä ja saavat koulutuksestaan todistuksen. Yhteistyökumppaneina koulutuksessa on 4H-Liitto, K-ryhmä, Osuuspankki sekä Opintokeskus Sivis. Mentorina mukana Kuhalan koulun opo Tiina Uuttu.